Tratamentul hipertensiunii arteriale de către medicamentele moderne în conformitate cu scheme și remedii populare

Presiunea crescută pentru o lungă perioadă de timp se numește hipertensiune arterială (sau hipertensiune). În 90% din cazuri, hipertensiunea arterială arterială este diagnosticată. În alte cazuri, apare hipertensiunea arterială secundară. Tratamentul hipertensiunii arteriale implică o schemă specială de utilizare și o combinație specifică de medicamente, acest lucru garantează eficacitatea tratamentului în diferite etape ale bolii.

Ce este hipertensiunea

Presiunea arterială de 120/70 (± 10 milimetri de mercur) este considerată normală. Numărul 120 corespunde presiunii sistolice (tensiunea arterială pe pereții arterelor în timpul contracției inimii). Numărul 70 este presiunea diastolică (tensiunea arterială pe pereții arterelor în timpul relaxării inimii). Cu o abatere prelungită de la normă, anumite etape de hipertensiune arterială sunt diagnosticate:

Etapă (sau grad) Presiune sistolică Presiune diastolică Primul 140-159 90-99 Al doilea 160-179 100-109 Al treilea 180 și mai sus 110 și mai sus
Hipertensiunea arterială este o patologie foarte frecventă. Cauzele apariției sale nu sunt încă clarificate. Tipul esențial de hipertensiune arterială înseamnă o boală de etiologie neclară. Hipertensiunea secundară care apare la 10% dintre pacienți includ:

renal; endocrin; hemodinamic; neurologic; stresant; hipertensiune arterială a femeilor însărcinate; utilizarea aditivilor activi biologic; Recepția contraceptivelor. În corpul uman există un sistem care reglementează tensiunea arterială. Cu o creștere a tensiunii arteriale pe pereții vaselor mari de sânge, receptorii care se află în ele sunt declanșați. Ei transmit un impuls nervos creierului. Centrul pentru Management Management este situat într -un creier oblong. Reacția este expansiunea vaselor de sânge și reducerea presiunii. Cu o scădere a presiunii, sistemul efectuează acțiuni opuse.

O creștere a tensiunii arteriale poate fi asociată cu multe motive:

obezitate, exces de greutate; Insuficiență renală; disfuncție tiroidiană; diabet și alte boli cronice; Deficiență de magneziu; Boli oncologice ale glandelor suprarenale, glandei hipofizare; stres psihologic; ereditate; Otrăvire cu mercur, plumb și alte motive. Măsurarea presiunii pentru hipertensiune arterială Teoriile existente despre cauzele bolii nu au o justificare științifică. Pacienții care se confruntă cu această problemă sunt obligați să recurgă constant la ajutorul medicamentelor pentru a atenua starea fizică. Tratamentul pentru hipertensiune arterială are ca scop reducerea și stabilizarea tensiunii arteriale, dar nu elimină cauza principală.

Simptomele în diferite etape ale bolii diferă. Manifestări primare ale patologiei, este posibil ca o persoană să nu se simtă mult timp. Atacuri de greață, amețeli, slăbiciune pentru a se asocia cu suprasolicitarea. Următoarele sunt observate: zgomot în cap, amorțeală a extremităților, scăderea performanței, deteriorarea memoriei. Cu o creștere prelungită a presiunii, o durere de cap devine un însoțitor constant. În ultima etapă a hipertensiunii arteriale, pot apărea complicații periculoase: infarct miocardic, accident vascular cerebral ischemic, leziuni vasculare, rinichi, cheaguri de sânge.

Tratamentul hipertensiunii arteriale

Toate metodele de tratament care vizează tratamentul hipertensiunii arteriale arteriale pot fi împărțite în grupuri: medicamente, neunite, populare, complexe. Oricare dintre metodele de tratament selectate nu se adresează numai faptului că aducerea la norma indicatorilor de presiune din artere. Acestea sunt măsuri terapeutice care împiedică modificările ireversibile ale țesutului muscular al inimii și arterelor, sunt concepute pentru a asigura protecția organelor țintă și pentru a asigura eliminarea factorilor de risc care contribuie la dezvoltarea unei stări patologice.

Principiile tratamentului hipertensiunii arteriale

Cu manifestările inițiale ale bolii și în scopul prevenirii acesteia, trebuie să respectați principiile generale ale tratamentului care vor ajuta la ajustarea afecțiunii și la evitarea exacerbării:

Scăderea utilizării sării de masă, nu trebuie să depășească 5 g pe zi (în condiții severe, desalinizare completă); Corecția greutății corporale în prezența kilogramelor în plus, obezității; activitate motorie fezabilă; respingerea fumatului, a băutului alcool și a băuturilor tonice; utilizarea de taxe din plante calmante, medicamente vegetale cu excitabilitate emoțională excesivă; restricția influenței factorilor de stres; Somnul de noapte 7 și, de preferință, 8 ore; Mâncarea alimentelor bogate în potasiu.

Standard de tratament

Cu hipertensiunea arterială diagnosticată, gajul de stabilizare cu succes a stării pacientului este un control medical constant. Utilizarea independentă a tabletelor pentru a reduce presiunea este inacceptabilă. Trebuie să cunoașteți puterea și mecanismul de acțiune al medicamentului. Odată cu manifestarea hipertensiunii arteriale moi sau a tratamentului cu linia de frontieră, standardul de tratament este limitat la o scădere a cantității de sare din dietă.

În forme severe de hipertensiune arterială, terapia medicamentoasă este prescrisă. Medicamente puternice din grupul de adrenois bentativ, a căror eficacitate este testată de timp. .

Tratamentul medical al hipertensiunii arteriale

Sunt prescrise măsuri terapeutice pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, luând în considerare aceste teste de laborator, caracteristici individuale ale stării pacientului și stadiul de dezvoltare a bolii. Utilizarea medicamentelor antihipertensive este justificată în cazul încălcării prelungite a indicatorilor tensiunii arteriale, iar metodele de terapie non -valei nu a dat rezultate.

Scheme de tratament

Pentru a evita complicațiile din munca inimii și a altor organe, medicamentele sunt prescrise pentru a reduce presiunea, ținând cont de performanța pulsului:

Formă de hipertensiune arterială Imagine clinică Medicamente Cu un impuls frecvent Pulse - 80 de bătăi pe minut, transpirație, extrasystole, dermograf alb B-blocante Cu un impuls rar Umflarea feței, perii, manifestările bradicardiei Diureticele Tiazide în trei opțiuni de utilizare: de unică folosință, intermitent, continuu Fără a schimba pulsul Fără edem pronunțat, tahicardie, cardialgie Blocani de enzime a angiotensinei-reproductive, diuretice tiazide, B-blocante B Curent greu Presiune diastolică peste 115 mm Hg Combinația optimă de 3-4 medicamente

Medicamente moderne pentru tratamentul hipertensiunii arteriale

Pentru mulți pacienți, medicamentele sunt prescrise pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, care trebuie utilizate constant. Alegerea și consumul de droguri ar trebui luate foarte în serios. Cu terapie necorespunzătoare, se dezvoltă complicații: riscul de atac de cord, insuficiența cardiacă este excelentă. Toate medicamentele utilizate în schemele de tratament pot fi împărțite în grupuri:

Grup Mecanismul de acțiune Inhibitori de angiotensină a enzimei transformatoare (IACF) Blocarea unei enzime care transformă angiotensina I în angiotensină II Inhibitori ai receptorilor de angiotensină II (Sartans) Scăderea indirectă a spasmelor vaselor din cauza expunerii la sistemul renină-angiotensină-aldosteron BA-blocante Au un efect vasodilator Blocante ale canalelor de calciu Blocați transferul de calciu la celulă, reduceți rezervele de energie la celulă Diuretică tiazidă (diuretic) Îndepărtați excesul de lichid și sare, preveniți umflarea Agoniști ai receptorului imidazolinei (aer) Datorită conexiunii acestor substanțe cu receptorii creierului și vaselor de sânge ale rinichilor, absorbția inversă a apei și a sării, activitatea sistemului renină-angitic, este redusă

Combinații de medicamente antihipertensive

Mecanismul de acțiune al medicamentelor antihipertensive pentru a reduce tensiunea arterială este diferit, prin urmare, tratamentul medicamentos al hipertensiunii arteriale implică utilizarea combinațiilor de medicamente. Acest lucru este eficient în complicațiile hipertensiunii arteriale, leziunile altor organe, insuficiență renală. În terapia complexă, aproximativ 80% dintre pacienți au nevoie. Combinații eficiente sunt:

Inhibitor ACE și blocant al canalului de calciu; Inhibitor ACE și diuretic; antagonist de calciu și diuretic; Alpha-Blocker și Beta-Blocker; Antagonistul digiropiridinei de calciu și beta-blocante.

Combinații iraționale de medicamente antihipertensive

Combinațiile de medicamente trebuie făcute corect. Nu aveți efectul terapeutic necesar al medicamentelor cu hipertensiune arterială în următoarea combinație:

Antagonistul dihidropiridină și blocant de calciu nu sunt subestimați; Beta-blocante și inhibitor ACE; Alfa-blocante în combinație cu alte medicamente antihipertensive (cu excepția beta-blocantului).

Tratamentul non -DRUG

Orice boală este mai bine să avertizeze decât să trateze. La prima apariție a salturilor în tensiunea arterială, merită să vă reconsiderați stilul de viață pentru a preveni dezvoltarea de hipertensiune malignă. Tratamentul non-drog, cu toată simplitatea sa, are ca scop prevenirea dezvoltării bolilor cardiovasculare. Acest set de măsuri ocupă un loc central în stabilizarea stării acelor pacienți care sunt supuși unui tratament prelungit cu medicamente.

Schimbare în stilul de viață

Jumătate dintre pacienții care au fost diagnosticați cu etapele inițiale ale hipertensiunii arteriale reușesc să stabilizeze starea la prima sa manifest după ajustarea stilului de viață. Ele contribuie la reducerea presiunii respectării stricte a rutinei zilnice, suficient timp pentru relaxare și somn de noapte, nutriție rațională, activitate motorie, scăpând de obiceiurile proaste.

Nutriție terapeutică

Conținutul de calorii din meniul hipertensiv nu trebuie să depășească 2500 kcal. Dieta zilnică implică 5 mese. Ultimul truc cu 2 ore înainte de a merge la culcare. Mâncarea este aburită, fiertă, coaptă și gătită fără a adăuga sare. Cantitatea zilnică de lichid este de aproximativ 1, 5 litri. Raportul dintre proteine, carbohidrați, grăsimi este 1: 4: 1. Dieta ar trebui să includă produse bogate în potasiu, magneziu, vitamine B, C, R.

Produsele sunt produsele:

Secară și pâine tăiată, biscuiti; supe slabe; Supe de carne nu mai mult de 3 ori pe săptămână; carne scăzută -fat, pește; tocanite de legume; terci; Produse acri -cumil; caserolă cu fructe; fructe de mare; Sucuri naturale, ceai slab cu lapte.

Activitate fizică

Activitatea fizică glorioasă este necesară pentru hipertensiune. Merită să acordăm preferință exercițiilor izotonice. Ele afectează accelerația circulației sângelui, activează munca plămânilor și reduc tensiunea arterială. Acestea sunt gimnastice care vizează mușchii mari ai membrelor. Plimbări heactive, ciclism, înot, alergare ușoară. Opțiunea ideală este să faceți pe un simulator de casă. Modul optim de antrenament este de 3-5 ori pe săptămână.

Medicină tradițională

Printre rețetele de medicină tradițională există cele mai simple mijloace care vizează stabilizarea tensiunii arteriale. Cele mai eficiente dintre ele sunt:

Semințe de in. Trei linguri de semințe pe zi (pot fi tăiate într -o combinație) ca aditiv la salate, al doilea fel de mâncare normalizează metabolismul grăsimii, este prevenirea aterosclerozei vasculare și stabilizează presiunea. Conuri de pin roșu. Tinctura de alcool este fabricată din acest material vegetal. Conurile de pin (colectate în iunie-iulie) sunt acoperite într-un borcan de litru, toarnă vodka sau alcool și au insistat timp de 2-3 săptămâni. Luați de 3 ori pe zi înainte de mese 1 linguriță. Usturoi. Doi dinți de usturoi sunt tăiați fin, turnat cu un pahar cu apă fiert, lăsați -l să se prepară timp de 12 ore. Infuzia este beat și pregătit una nouă. Cursul tratamentului este de 1 lună, perfuzia este consumată dimineața și seara.

Indicații pentru spitalizare

Hipertensiunea arterială în forme severe este complicații periculoase, prin urmare, în unele cazuri, spitalizarea este necesară:

O criză hipertensivă este diagnosticată. Acest lucru duce la o deteriorare accentuată a stării generale a pacientului, reprezintă o amenințare pentru viața sa, riscul de a dezvolta un atac de cord sau un accident vascular cerebral este mare. Se recomandă spitalizarea urgentă. Se manifestă sărituri frecvente ale tensiunii arteriale, a căror cauză nu este clară și necesită o examinare cuprinzătoare a pacientului și să detecteze un diagnostic. Astfel de cazuri nu sunt prevăzute pentru un protocol pentru spitalizare, dar există un risc mare de exacerbare a bolilor concomitente. Pacientul, pe lângă tensiunea arterială ridicată, are suspiciuni de boli de inimă, de exemplu, angina pectorală. Creșterea tensiunii arteriale este o ocazie pentru apelarea unei ambulanțe. Medicii urgenți iau măsuri terapeutice eficiente, ca urmare a căror indicatori ai presiunii și funcției inimii ajung la normal. În acest caz, nu există dovezi pentru spitalizarea pacientului, atunci el poate fi tratat în ambulatoriu pentru stabilizarea afecțiunii. În alte cazuri, dacă nu s -ar putea obține îmbunătățiri, acesta este spitalizat.